Skolvolontärer

Skolan – en gemensam mötesplats för unga och vuxna

Mötesplats över generationsgränser

Fler vuxna i skolan! Målet med volontärverksamheten är att skolans och vuxnas engagemang ska mötas. Vuxna behövs i barns och ungdomars vardag. Å andra sidan finns det mycket i deras liv som är nytt, lärorikt och intressant för oss. Vi lär av varandra.

Skolan en naturlig mötesplats! Vi möter ungdomarna på ett naturligt sätt i deras vardag. Vi deltar i skolarbetet valfritt antal timmar och veckor. Vårt engagemang spänner över hela verksamheten från förskola till gymnasiet.

Vi väljer vad vi vill göra! Genom vår närvaro finns vi tillgängliga för stöd bl.a. i klassrummet, i matsalen, som rastvärd, läsförståelse/lästräning, stöd i visst ämne,  läxhjälp mm. Vi är en extra vuxenkontakt och stöd för både elever och lärare.

Vi är synliga! Vi bär alltid namnskylt, är ofta flera på en skola och känner stöd och gemenskap hos varandra. Vi delar erfarenheter.

Vi träffas! Vi träffas regelbundet för att umgås och dela med oss av våra erfarenheter.

Alla yrkeskategorier är välkomna! Du måste inte vara en ”före detta lärare” utan alla är välkomna att dela med sig av sina erfarenheter oavsett vilken bakgrund du har.

 

Skolvolontärer • Tel 070-624 38 49 • Epost: info@skolvolontarer.se

Sponsorer

Sundsvalls Kommun

Internationella Engelska Skolan Sundsvall

Sundsvall Energi

Mellerstedt design

Accidens

Parny AB - webbdesign, utbildning, foto

Webbredaktör: Erika Moll